HuisRaad biedt in de zeer rustige Franse Ardennen aan de rand van het grote Argonnerbos diverse vakantiewoningen, boerderijen, huizen en kastelen te koop aan. Op nog geen 5 uur rijden van Amsterdam liggen de prachtige Franse Ardennen. Onze ervaring is dat het er veel mooier weer is dan in Belgie en Nederland, dat het er heerlijk rustig is en dat de huizen er groot en goedkoop zijn. Het is een glooiend, bosrijk gebied waar landbouw en natuur nog mooi samen lijken te gaan. Wij zijn er vaak en hebben contacten met Franse huiseigenaren. Zodoende kunnen wij met enige regelmaat nieuwe objecten aanbieden.


Aanbod
Wie zijn wij?
Bezoeken
Kopers Info
Zonneboilers
Links

Maar ook voor een abdij, een bouwkavel, een winkel, een camping of een stuk agrarische grond met bv. melkquota. Ons aanbod wisselt geregeld.
Zit hetgeen u zoekt er momenteel niet bij en wilt u op de hoogte gehouden worden, klik dan op:
nieuw aanbod.en u krijgt vrijblijvend een e-mail bij wijzigingen. (ca. 2 x per maand) U hoeft dan niet steeds zelf te kijken of er zaken bij gekomen zijn.
Wij kunnen met een bezichtiging meegaan en u bij aankoop bij de notaris begeleiden. Ook kunnen wij u adviseren om wel / niet een lager bod uit te brengen. Vaak hebben wij zicht op de marge en de haast van een verkoper. Gemiddeld verkopen wij de huizen voor 20% minder dan de prijzen hier genoemd. Onze commissie is een vast bedrag dat al in onderstaande prijzen verdisconteerd is. Onderhandelen is ook in ons belang, daar wij gebaat zijn bij snelle verkoop. De prijzen op deze pagina zijn de actueelste. Als er 'optie' bij een object staat, dan geven wij geen informatie meer over het betreffende object totdat duidelijk is dat het wel of niet definitief verkocht is.

Bel voor vragen of voor een bezichtigingsafspraak met HuisRaad, Isabelle, via e-mail of telefoon 0033 324301450.
Ons werkgebied:
Onder Sedan en boven St. Menehould. En tussen Vouziers en Stenay. In het midden tussen Reims en Verdun. En soms bieden we bijzondere objecten uit andere delen aan, als uitzondering op de regel. In tegenstelling tot wat beweerd wordt, zijn de Franse Ardennen (nummer 08) geen aftreksel van de Belgische Ardennen : het is een glooiende streek met meanderende rivieren zonder dijken, met veel eikenbossen; de Argonnen. Dit bos wordt rechts begrensd door het departement de Meuse (nummer55), en in het zuiden door de Marne (nummer 51).
Een gebied ook met een rijke geschiedenis. Van Romeinse wegen, via de 100-jarige oorlog Napoleon en WW1 tot nu. Al deze periodes hebben het landschap getekend.

gebied bos wei de rivier de aire gebied waar veel bronnen ontspringen kasteel het (loof) bos in de winter bosrand meanderende rivieren meer

Werkwijze HuisRaad:
Wij zijn gevestigd in Nederland. Ons werkgebied is Frankrijk en koopcontracten worden dus ook in Frankrijk bij de notaris getekend. Het Nederlandse rechtsysteem is zeer vergelijkbaar met het Franse. Wij werken zoals de meeste Franse makelaars, met een zgn. bon-de-visite. Dit is om u aan de betreffende makelaar te binden wat betreft het object waar u informatie over wenst. In Frankrijk is het namelijk niet de verkopende partij die zich exclusief aan een makelaar bindt maar de koper. Om dus plaatsnaam en adres van een object te krijgen, vragen wij van u een bon-de-visite. Ook al gaat u niet direct op visite!
Wij werken met diverse notarissen en makelaars samen! Uit hun aanbod selecteren wij huizen die volgens ons interessant voor Nederlanders zouden kunnen zijn. In dat geval delen zij en wij de commissie. Maar het gros van ons aanbod is geheel in eigen handen.
Onderhandelen.
Wij onderhandelen graag voor u. Wij kennen vaak de eigenaar en/of de situatie. Wij kunnen ook vergelijkingen trekken bij onderhandelingen. Het voordeel van een tussenpersoon bij de onderhandelingen betrekken is dat die tussenpersoon voor u onderhandeld. Wij kunnen als tussenpersoon verder gaan in de onderhandeling dan een toekomstig eigenaar vaak kan. We kunnen ook bemiddelen bij de aankoop van inboedel en toebehoren.
De werkwijze van notarissen en de koopakten is vergelijkbaar met de Nederlandse. Wij zijn ondertussen bij de meeste notarissen in de regio bekend. Bij koop dienen beide partijen (koper + verkoper) bij ons of de notaris een voorlopig koopcontract te tekenen, het zgn. Compromis de Vente. Dit kan eventueel zonder fysieke aanwezigheid, middels een procuration.
Vervolgens verricht de notaris het nodige vooronderzoek en hij stelt het definitieve koopcontract op. Meestal dient bij het voorlopige koopcontract 10% aanbetaald te worden. Bij de definitieve tekening moet het volledige bedrag op de rekening van de notaris staan. Na tekening of ontvangst van het voorlopig koopcontract heeft de koper een bedenktijd van 7 dagen. Binnen deze termijn kan een koper zonder opgaaf van redenen afzien van koop. Dit geldt niet voor onroerend goed met een dubbele bestemming (panden die zowel bestemd zijn voor bewoning als voor een economische activiteit).

Wij raden u aan goed uit te zoeken wat de consequenties zijn van het kopen op naam en op naam van een op te richten SCI. Dit wat betreft gedeeltelijke verkoop, scheiding en erfrecht. Zie allerhande doorverwijzingen onder het hoofdstuk 'Kopersinfo'. Wetgeving omtrent deze onderwerpen zijn recentelijk veranderd en zijn nu volop in beweging, o.a. door de aanstelling van de nieuwe president.
Wij werken als intermediair en hanteren ongeveer dezelfde honoraria als de Franse makelaars. Deze zijn afhankelijk van de verkoopprijs met een minimum en een maximum. Voor het gemak maken wij op deze site melding van de prijzen inclusief ons honoraria. Het volledige aankoopbedrag dient bij de definitieve tekening van het koopcontract aan de Franse notaris te zijn overgemaakt. Laatstgenoemde betaalt vervolgens de diverse partijen.
Wij zij geen juristen, accountants of financieel experts. Die kunt u vinden onder het kopje 'links'. Wij voeren de onderhandelingen omtrent de prijs en de eventueel over te nemen inboedel of andere bijzaken. Wij kunnen u ook begeleiden bij de contractopstelling en de ondertekening bij de notaris. In principe eindigt onze bemoeienis op het moment dat we koper en verkoper op een lijn hebben gekregen. Maar in veel gevallen bieden we meer begeleiding en we zijn er om uw vragen te beantwoorden, waar we maar kunnen. Wij houden de gang van zaken in de gaten en regelen de afspraken. Wij kunnen een onderzoek doen bij het kadaster en de gemeente. We kunnen informatie inwinnen over de jaarlijks terugkerende belastingen en de eenmalige overdrachtskosten. Wij kunnen opschortende voorwaarden opstellen ten bate van u met betrekking tot bv. - de bestemming. – de overdracht – de financiering. –afleveringsdatum en staat. Wij kunnen u uitleggen wat bepaalde clausules betekenen en u helpen bij de vertaling. Wij kunnen eventueel op uurtarief voor klanten meer zaken regelen, zoals aansluiting op water en elektriciteit, zoeken naar bouwlieden enz.
De eigenaar moet bij verkoop een onderzoek naar zijn huis uitvoeren dat aangeeft de hoeveelheid energie die het huis gebruikt, of en waar er asbest in het huis zit en of en waar er lood in het huis zit. En het rioolsysteem moet beoordeeld worden. U krijgt deze rapporten te zien bij het compromis. Meestal zit er in de verf van kozijnen en deuren lood. Het rapport is een mededeling aan u. Een waarschuwing voor mocht u gaan verbouwen dat u weet waar de gevaarlijke stoffen in het huis zijn. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de staat van de elektrische installatie en de gasinstallatie. Deze zijn informatief bedoeld. Het is geen plicht tot aanpassing. Vooral de electrische installaties moeten aan zoveel eisen voldoen dat er eigenlijk altijd een lange lijst met op en aanmerkingen te verwachten is.
Veel van de verkopende eigenaren willen geen ruchtbaarheid geven aan de verkoop van hun bezit. Het is daarom vaak moeilijk te zien of een huis te koop staat of niet. Want er hangt zelden een makelaarsbord aan de gevel. En veel leegstaande huizen zijn niet te koop vanwege familievetes.
De huizen in 'onze' streek liggen bijna altijd in een dorp/gehucht. Dat is meestal 1 straat of 2 kruisende straten met daaraan de huizen. De huizen in dit soort dorpen hebben dus bijna altijd een tuin die vrij ligt, met een uitzicht over de aangrenzende velden. Het mooie is dat tussen de dorpen in geen 'vervuiling' is met vrijstaande villa's en boerderijen. Omdat de dorpen zo klein zijn, hebben ze vaak geen straatnamen. Dus als u een bon-de-visite invult om een adres te krijgen van een object moet u niet verbaasd zijn als u enkel een plaatsnaam krijgt. Print voor u op reis gaat het betreffende object uit, zodat u het ter plaatse gemakkelijk kunt vinden. Ook kunt u na het verkrijgen van de adressen, via de site http://www.geoportail.fr/ erg mooi de omgeving etc. zien. Kadaster kaarten zijn in te zien en te koop via www.cadastre.gouv.fr
Als u zonder een afspraak met ons een huis gaat bezoeken wees dan op uw hoede: een huis kan ondertussen verkocht zijn (door ons of een andere makelaar). Dat is inherent aan het 'franse' systeem. Wij houden de site zo actueel mogelijk. Tussen het moment van verkoop en wijziging op de website zit in principe geen tijd, maar wij moeten wel van evt. verkoop op de hoogte zijn. En dat is niet altijd het geval in het land waar meerdere makelaars actief kunnen zijn is de communicatie slecht. Hou onze website bij en meldt u aan voor de nieuwsbrief.
Wij hopen iets voor u te kunnen betekenen!

Ons Kamer van Koophandelnummer is 12036383-2. Carte professionelle nummer 107 T. Wij werken samen met makelaar Romain. En in principe met de notaris van de verkoper. Hier kan kosteloos een 2e 'aankoopnotaris' bijgevoegd worden. Wij hebben hele plezierige ervaringen met sommige notarissen hier in de buurt en ook minder fijne. Wij adviseren u altijd in uw voordeel.Terug naar aanbod